روانشناسي

 
 
درمان لجبازي كودكان
|

درمان لجبازي كودكان چيست؟ واكنش نامطلوبي است كه كودكان نسبت به محيط، شرايط و رفتار والدين از خود نشان مي دهند. والدين پيش از تصميم به بچه دار شدن بايد رفتارها و مهارت هاي تربيت فرزند را بياموزند تا از بروز ناهنجاري هاي رفتاري مانند لجبازي در كودكان پيشگيري شود. لجبازي جزو مراحل طبيعي رشد كودك است و استثنا بردار هم نيست.

برخي اوقات از والدين مي‌شنويم كه «اين بچه نيم وجبي داره تو روي من مي‌ايسته»

اين ايستادگي در مقابل والدين تا شش يا هفت سالگي ادامه دارد و كم كم به مرحله كمون يا نهفتگي وارد مي‌شود. تقريبا همه كودكان به درجاتي متفاوت، منفي كاري را از خود بروز مي‌دهند.در مورد لجبازي كودكان بيشتر بخوانيد: روش هاي مقابله با لجبازي كودك و نوجوان

علت لجبازي كودكان
كودكان از بدو تولد معمولا لجباز نيستند، اما برخي از آن ها به دلايل مختلف (رفتار والدي) به چنين رفتاري عادت مي كنند. همچنين كودكان لجباز در همه موارد انعطاف ناپذير نيستند.

درك علت دقيق لجبازي براي كمك به كودكان براي كاهش اين رفتار كليدي است بنابراين اين قسمت از مقاله را از دست ندهيد.

لجبازي در كودكان امري طبيعي است، اما اين از مشكلات والدين كم نمي كند. كارهاي ساده اي مانند خوابيدن، حمام كردن يا خوردن مي تواند باعث دعوا و درگيري ميان مادر و كودك شود. علت لجبازي كودكان مي تواند شامل موارد زير باشد:

نياز شديدي به تاييد و شنيده شدن توسط والدين خود دارد. بنابراين ممكن است توجه شما را جلب كنند.
مي خواهد مستقل باشد.
عدم كنترل. يكي ديگر از دلايل رايج افزايش لجبازي در كودكان، احساس عدم كنترل است. هنگامي كه كودكان احساس مي كنند هيچ كنترلي بر زندگي خود ندارند، شروع به لجبازي مي كنند.


ويژگي هاي رهبري دارد و مي خواهد رئيس باشد.
دوست دارد كه كارها را با سرعت خودش انجام دهند.
لجبازي در كودكان مي تواند ژنتيكي يا اكتسابي از محيط باشد.
ترس از تغيير. تغيير براي كودكان ترسناك است، بنابراين آنها اغلب از لجبازي به عنوان اولين خط دفاعي خود استفاده مي كنند. برخي از كودكان اگر به مكان جديدي نقل مكان كنند يا به مدرسه جديدي بروند، لجبازي بيش تري نشان مي دهند.
حفظ هويت. برخي از كودكان براي حفظ هويت خود ارزش زيادي قائل هستند. بنابراين در چنين مواقعي تا حدي لجباز مي‌شوند كه حتي از ديد ديگران فكر نمي‌كنند.
رهايي از درد. وقتي والدين سعي مي كنند به هر طريق ممكن كودك را كنترل كنند، كودكان درد را احساس مي كند و براي رهايي از اين درد دست به لجبازي مي زند.
ويژگي كودك لجباز
در اينجا برخي از ويژگي هاي كودك لجباز وجود دارد كه بايد به آن ها توجه كرد :

باهوش و خلاق هستند.
تمايل به زير سوال بردن مسائل دارند.
آن‌ها مي‌خواهند شنيده شوند و انتظار دارند كه مورد تاييد قرار بگيرند.
مستقل هستند.
معتقد هستند كه بايد به نتيجه دلخواه خود برسند.
ممكن است كج خلقي و لجبازي مكرر داشته باشد.
همه چيز را با سرعت خود انجام خواهند داد.
بايد به هدفي كه دارد برسد حتي اگر قوانين را زيرپا بگذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان لجبازي كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/9 
زمان : ۱۸
علت و درمان لجبازي كودكان
|

علت و درمان لجبازي كودكان، راهنمايي به تفكيك سن

علت و درمان لجبازي كودك چيست؟ چگونه مي توان برخورد مناسبي با لجبازي كودكان داشت؟ كودكان در سنين مختلف رفتارهاي متفاوتي از خودشان نشان مي دهند و يكي از اين رفتار ها لجبازي كردن مي باشد كه در مراحل رشد بسياري از كودكان ديده مي شود.

نحوه برخورد با كودكان لجباز نياز به كسب مهارت و آگاهي خاصي در اين زمينه دارد براي اين كه بتواند برخورد صحيحي با كودك داشته باشيد بايد علت رفتار هاي او را بيابيد و به صورت صحيح و اصولي با كودكان رفتار نماييد و زماني كه با لجبازي كودك رو به رو شديد واكنش هاي صحيحي از خودتان نشان دهيد.

در ادامه اين مقاله به علت لجبازي كودكان و شيوه هاي بر خورد با آن ها را بيان مي كنيم. يكي از راه ها براي كاهش لجبازي كودكان شركت در جلسات مشاوره كودك مي باشد كه از متخصصان و روانشناسان مي توانيد مشورت گرفته و راهنمايي و راهكارهاي درست را دريافت نمايند و در برخي از جلسات مي توانيد كودك را به همراه خود به جلسات مشاوره ببريد.

علت و درمان لجبازي كودكان، كودكان لجباز چه رفتارهايي دارند؟
در ابتدا با كمك روانشناس بايد تشخيص داده شود كه آيا با اختلال نافرماني مقابله اي كودك رو به رو هستيم يا خير. كودكاني كه لجبازي و نافرماني مي كنند سعي مي كنند تا از دستوراتي كه به آن ها داده مي شود سرپيچي كنند و نظرات آن ها را ناديده بگيرند.

كودكاني كه لجبازي مي كنند معمولا رفتار هايي مانند گازگرفتن، ناسزا گفتن، گريه كردن و اين گونه رفتار هايي را از خود نشان مي دهند و افرادي كه لجباز و نافرماني را در پيش مي گيرند معمولا اعتماد به نفس پاييني دارند و داراي خلق افسرده هستند.

نشانه هايي كه در بالا بيان شده است نشان مي دهد كه كودك لجبازي و نافرماني را در پيش مي گيرد و توصيه مي شود تا براي كاهش و درمان لجبازي كودكان از راهكارهايي كه در ادامه بيان شده است استفاده شود و در صورتي كه لجبازي فرزندان ادامه داشت مي توانيد از روانشناس كمك بگيريد تا راهنمايي هاي صحيحي در اختيار شما قرار دهد و نافرماني هاي كودكان كاهش يابد.

علت لجبازي كودكان چيست؟
كودكان در سنين مختلف لجبازي هايي دارند ولي نوع اين لجبازي ها متفاوت مي باشد مثلا كودكاني كه فرزند اول خانواده هستند خصوصيات فرزند اول را دارد و در بهترين شرايط تربيت شده اند و همه امكانات رفاهي براي آن ها فراهم بوده است و به همين دليل بيشتر از ساير فرزندان ممكن است لجبازي كنند و براي خواسته هاي خودش پافشاري نمايند، اما فرزندان ديگر نسبت به فرزند اول لجبازي كمتري دارند و اين مسئله در بسياري از اوقات مشكل ساز مي شود و والدين از لجبازي كردن فرزند خود درمانده شده و نمي دانند كه با فرزندشان چه برخوردي بايد انجام دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت و درمان لجبازي كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/5/24 
زمان : ۱۸
[ ]